Aktiv julkalender ger glädje i klassrummet

Glädje och dans visar vägen fram till jul på Drottninghögsskolan. Eleverna i åk 5 har gjort en rolig och pulshöjande julkalender. Använd den gärna i ditt klassrum också! hälsar de. 

Julkalendern, som består av 24 korta brain breaks-filmer, har tagits fram av elever i åk 5 på Drottninghögsskolan i Helsingborg. Eleverna står för idéerna och innehållet, medan lärarna har hjälpt till med tekniken och med att hitta musik som är tillåten att använda fritt. De flesta filmklipp är dansinspirerade, eftersom många av eleverna gillar dans.

– Alla klasser använder kalendern. Lärarna öppnar dagens lucka tillsammans med eleverna när det är dags för en brain break, en aktiv paus. Vi har ju brain breaks varje dag här på Drottninghögsskolan, de flesta klasser gör en brain break en gång i timmen, säger Mikaela Bodsgård, lärare åk 5.

I stället för att köpa in en julkalender på temat rörelse, ville man i stället använda skolans egna resurser.

– Vi tyckte att det var både bättre och roligare. Vi ville involvera eleverna och låta dem få visa upp och sprida det arbete kring hälsa som de gör här på skolan, säger Mikaela.

Eleverna och lärarna hälsar att kalendern gärna får spridas till andra skolor och klassrum.
Du hittar Drottninghögsskolans julkalender här.