Aktuella nyheter på flera språk

Det finns en samling radionyhetsprogram att använda i sin språkundervisning! Programmen finns på engelska, tyska, spanska och franska. Till varje program finns ett programmanus och ett arbetsblad med uppgifter.

Newsreel 2015Newsreel – pejlar läget på nyhetsfronten i den engelskspråkiga världen, och presenterar aktuella nyhetshändelser på lätt engelska. Det kan handla om vad som helst; politik, sport, musik. Målgrupp: År 7-9.

Newsreel Easy – pejlar läget på nyhetsfronten i den engelskspråkiga världen. Nyheterna presenteras på lätt engelska anpassad för år 4-6. Newsreel Easy kollar in det som intresserar den unga målgruppen; brännheta frågor, sport, film, kändisar och musik.

Missa inte URs inspirationssajt – Utforska den engelskspråkiga världen för Engelska i undervisningen för år 7-9.


Nachrichten auf Deutsch 2015Nachrichten auf Deutsch – Nyheter från de tyskspråkiga länderna med tonvikt på Tyskland. Vår reporter i Köln presenterar en skön mix av aktualiteter, enkelt formulerade och i lugnt och behagligt tempo för alla som vill lära sig tyska. Målgrupp: Gymnasiet.

Nachrichten auf Deutsch leicht – Nyheter från de tyskspråkiga länderna med tonvikt på Tyskland. Programmet är en förenklad version av Nachrichten auf Deutsch; samma innehåll men kortare och på ytterligare förenklat språk. Målgrupp: År 7-9.

Missa inte URs inspirationssajt – Tyska – skapa språklust med nyheter och fiktion – målgruppen är främst år 7-9.


Nouvelles en francais 2015Nouvelles en français – Korta nyheter producerade på plats i Paris. Varje program innehåller tre till fem aktuella nyheter på medelsvår franska och berör såväl politik, sociala frågor som kultur och nöjen. Målgrupp: Gymnasiet

Nouvelles en français facile – Korta nyheter på enkel franska producerade på plats i Paris. Serien är en förenklad version av Nouvelles en français; samma innehåll men kortare och på ytterligare förenklat språk. Målgrupp: År 7-9.

Missa inte URs inspirationssajt – Franska – skapa språklust med nyheter och fiktion – målgruppen är främst år 7-9.


que pasa 2015Qué pasa? – Nyheter från den spanskspråkiga världen på medelsvår spanska. Vår reporter i södra Spanien presenterar en skön mix av sport, politik, kultur och samhälle. Målgrupp: Gymnasiet

Qué pasa? fácil – Nyheter från den spanskspråkiga världen på lätt spanska i ett långsamt tempo. Programmet är en förenklad version av Qué pasa; samma innehåll men kortare och på ytterligare förenklat språk. Målgrupp: År 7-9.

Missa inte URs inspirationssajt om – Spanska – skapa språklust med nyheter och fiktion – målgruppen är främst år 7-9.


Se orginalinlägg på www.filmiskolan.com

Claire Brandum, mediautvecklare