Blogga på Pedagogsajten

Vad roligt att du vill vara med och bidra! Du kan starta en egen blogg eller skriva tillsammans med en eller flera kollegor. 

En blogg på Pedagogsajten är en plats på nätet där du skriver ner dina upplevelser, tankar och reflektioner samt publicerar bilder.
Läs mer om Pedagogsajten här

Hur gör jag om jag vill börja blogga på Pedagogsajten?

Om du vill publicera direkt kan du fylla i vårt formulär

Om du vill starta en egen blogg eller bidra till några av våra befintliga bloggspår kontakta någon av oss på redaktionen och berätta lite om dig själv och vad du vill blogga om. Vi hjälper dig att komma igång, sedan sköter du bloggen på egen hand.

Hur du bloggar?

Du kommer använda dig av bloggverktyget WordPress och publicerar direkt ut på internet. Du behöver inte installera någon programvara på din dator. Det är bara att logga in direkt i din webbläsare. På så sätt kan du skriva inlägg till din blogg från vilken internetuppkopplad enhet som helst.

Vad ska det vara för innehåll i bloggen?

Det du skriver ska ha en tydlig koppling till ditt arbete som pedagog med målgruppen pedagoger och kollegor, andra som är intresserade av skola.

För inspiration kan du söka och filtrera bland andra bloggar och blogginlägg på sajten. Ett annat tips är att läsa bloggarna på exempelvis Pedagog Malmö och Pedagog Stockholm.

Läsare och besökare brukar uppskatta konkreta tips och lärresurser kopplade till dina inlägg. Det kan vara tips på lektionsupplägg, digitala verktyg, webbresurser, flippfilmer med mera.

Det är inte en blogg för skolarbete tillsammans med dina elever. Inte heller en blogg för föräldrainformation. Fackliga frågor hänvisar vi till andra forum som är avsedda för det.

Vem får blogga på Pedagogsajten?

Pedagogisk personal inom Familjen Helsingborg i alla skolformer från förskola till vuxenutbildning, i kommunal verksamhet, som följer Pedagogsajtens bloggpolicy.

Pedagogsajten är ingen bloggportal, redaktionen har rätt att agera mot innehåll som inte anses lämpligt att publicera. Vi strävar dock efter att ha högt i tak och agerar endast vid behov!