Den efterlängtade sommaren är här och efter den kommer en spännande höst!

blommande äng

Nu börjar det bli dags för Pedagogsajten att ta sommarledigt. Därför vill jag och alla vi som arbetat med Pedagogsajten under året passa på att tacka alla er som bidragit med er tid, era berättelser och ert engagemang under läsåret.

Det är fantastiskt att få träffa alla er pedagoger, era barn och elever, skolledare och att se så många olika verksamheter som vi får se när vi skriver, gör film och poddar om ert arbete.

Appropå Podd. Du har väl inte missat Pedagogsajtens podcast som hade premiär under våren? I det första avsnittet hade Ola Sandén turen att få prata kollegialt lärande med Ulf Blossing, så om du inte lyssnat än tycker jag du ska passa på nu i sommar. Nu laddar vi också med fler avsnitt där du bland annat kommer kunna höra Andreia Balan, lektor och Petra Gustafsson prata och berätta om bedömning för lärande (BfL). Missa inte det! Podden finns här på adressen pedagogsajten.familjenhelsingborg.se/pedagogsajtens-podcast/ men också på iTunes och Soundclound.

Du som har följt oss under året har kunnat fördjupa dig inom många olika områden. Men vi vet att det finns massor mer att skriva om och längtar efter att få komma ut och träffa nya kontakter och se fler spännande klassrum efter sommaren. Har du missat något eller är sugen på att läsa tipsar vi lite särskilt om några av våra favoriter nedan:

Planeringen inför hösten är så klart redan igång och ett tips är att hålla ögonen öppna för det kommer massor av intressant. För dig som är intresserad av att komma igång med Gafe och Google classroom kommer konkreta tips från pedagoger som testat sig fram, vi har samlat ihop fler exempel på skapande skola, ett samarbete med lärarstudenter från Campus Helsingborg och en förstelärarblogg från en av Familjen Helsingborgs kommuner är påbörjad och jag tror att jag kan lova en höst full av pedagogisk inspiration.

Utvecklingsarbete tar tid (även på Pedagogsajten)

Skåne Nordväst blev vid årsskiftet Familjen Helsingborg och vi blev Pedagogsajten. På grund av det stannade arbetet med att utveckla och göra sajten bättre av lite. Men nu är arbetet på gång igen och referensgruppen kommer kontaktas för att kunna hjälpa till i utvecklingen.

Om du är intresserad av att tycka till i utvecklingsarbetet är det bara att ta kontakt genom att kommentera nedan eller skicka oss ett mail.

Vad tycker du?

Som vanligt är vi intresserade av att veta vad just du vill läsa om? Eller vad du skulle vilja skriva om? Vad vill du bidra med?

Hör av dig med kommentarer, tankar och frågor till pedagogsajten@helsingborg.se

Och du. Ha en riktigt härlig sommar.

/Redaktionen genom Josefine Hulthén Åkerblom, webbredaktör Pedagogsajten.