Earth day i Landskrona

Under 2015 kommer förskolor, grundskolor och gymnasieskolor i Landskrona stad att fira Earth day. En internationell temadag initierad av den amerikanske senatorn Gaylord Nelson för att uppmärksamma världens miljöproblem. Dagen har sedan starten 1970 firats den 22 april varje år i mer än 192 länder. Målet med årets Earth day är att Landskrona stad ska bli den första staden i Sverige som uppmärksammar Earth day.

Miljöombuden på förskolor, grundskolor och gymnasieskolor i Landskrona stad har inför årets Earth day planerat att engagera personalen på sina arbetsplaster att på olika sätt uppmärksamma Earth day. Detta kan ske på olika sätt genom olika teman, grupparbeten eller genom att helt enkelt den 22 april ta en promenad med sina elever i en park och uppmärksamma naturen.

Allvar Gullstrandgymnasiet kommer man göra följande för att uppmärksamma denna dag:

  • Skolan kommer att ha cirka tolv externa föreläsare som berättar om Vindkraft, Landskrona energi, Internationellt miljöarbete, transporter, Klimathotet, Vattenrening med mera.
  • Tävlingen ”Bästa klimatsångtext/klimatrap” kommer att avgöras.
  • Någon klass kommer att ha utställning, troligen om produkters LCA (livscykelanalys) med mera.
  • De flesta lektioner kommer denna dag ha ”Natur, Miljö och Hållbar Utveckling” i fokus.

På stadshuset i Landskrona kommer de klasser och skolor som vill ha möjlighet att delta i en utställning där de visar hur de jobbar med natur, miljö och/eller hållbar utveckling.

Flera förskoleklasser i Landskrona kommer att delta i en utställning på Landskrona museum där de kommer att visa upp sina projekt. Utställningen kommer att finnas i museets kafeteria från 20 april till 17 maj 2015.