EdCamp för kollegiet på Elinebergsskolan

“Ett hopplock av allt som går att hitta inom ett område du själv är intresserad av, kan tillsammans skapa något helt nytt. Som både du och andra kan ha nytta av”, säger Joakim Jardenberg.

Den 24 september öppnade Elinebergskolan upp för kollegialt lärande på sitt egna lilla EdCamp. Inbjudna var hela skolans kollegie samt personal från skolor i området. Som inspiratör fanns Joakim Jardenberg – internetchef i Helsingborg, på plats.

Ett EdCamp är en knytkonferens, en öppen konferens eller för en del en o-konferens. Du som deltar kommer till konferensen med din nyfikenhet och dina förmågor och intressen. Som deltagare har du möjlighet att nominera diskussionsområden och utifrån det rutschema som skapas av deltagarna själva väljer alla det de själva vill diskutera och konferensen fortsätter i smågrupper.

DSC00275 kopia

Läs mer om EdCamp

Formatet gör det möjligt för dig som deltagare att helt och hållet påverka konferensens innehåll.

Joakim Jardenberg började kvällen med inspirerande ord om internet. Om hur vi kan se på internet och vad vi kan vinna på att ha ett öppet förhållningssätt till internet. Han menar att om vi har det där utforskande förhållningssättet som en 11 månaders baby, stoppar allt vi ser i munnen och vågar utforska, det är då vi upptäcker alla möjligheter i alla de olika plattformar vi har.

“Det handlar inte om teknik. Det handlar om vad vi kan göra med det”, säger han.

Helsingborgs första stora EdCamp, som hölls i våras  i samma lokaler som detta lilla kollegie-EdCamp, slutade i två innehållsrika samtalssessioner, mingel och fika och inspiration om IT i skolan samt om det flippade klassrummet.

NU är det dags att skicka vidare stafettpinnen och börja planera för nästa EdCamp à la Helsingborg! Vårens arrangörer har samlat sin planering och sina tips på hur man kan gå till väga och tänka vid planeringen.

Läs om EdCamp Helsingborg 29 april 2014 – före, under, efter och framåt till nästa gång

Förra gången startade planeringen på Twitter.
#VemVillArrangeraEdCampHbg?