Hej efter sommaren! Vad händer nu?

Ja, vad händer nu? Där jag är nu är det helt plötsligt läsår 2015-2016. Jag är tillbaka på kontoret på Maria Park efter semestern och det har redan gått en hel arbetsvecka. Idag har jag visserligen brottats med min kontorsstol, men förutom det så är det väldigt trevligt att sätta sig vid tangentbordet igen.
SFFMed detta blogginlägg vill jag säga hej efter sommaren, berätta lite om vad som händer med Pedagog Skåne Nordväst just nu och jag vill upplyfta en förhoppning om att vi det kommande läsåret ska kunna bidra med massor av inspiration till dig som pedagog.

Redaktionen står främst för inspiration i form av artiklar, reportage och filmer. Men framförallt skulle jag önska ännu mer inspiration i form av blogginlägg från pedagoger, skolor och förskolor i hela regionen, om vad som händer hos er, just nu.

Hela Skåne nordväst är välkomna att bidra

Du vet väl att alla pedagoger i regionen Skåne nordväst är välkomna att blogga hos oss! På ett eget bloggspår eller ett av de öppna. Det enda du behöver göra är att höra av dig till redaktionen på något sätt så får du hjälp med att komma igång. Läs mer om att blogga här och hör gärna av dig om du har frågor. Nu.

Under våren startades ett antal öppna bloggspår. Om du önskar blogga på något av dessa är det helt fritt!

Populära blogginlägg och nya bloggar

Under året har vi börjat komma igång med bloggandet och jag kan se att blogginlägg från er pedagoger många gånger drar väldigt många läsare. Det överlägset mest populära blogginlägget från läsåret är Minilektioner med Grej of the day (GOTD) av Inger Edforss Fuchs som varje månad sen publicering haft cirka 1000-1500 besökare. Min analys är att blogginlägget är en bra blandning mellan reflektion och en konkret lärresurs som andra kan använda sig av i sin undervisning.

Övrigt på bloggtoppen läsåret 2014/2015

Pedagogisk inspiration direkt i mejlen

Känner du att du har ont om tid? Hinner du inte gå in och läsa på sajten så ofta, men ändå vill få pedagogisk inspiration? Då ska du prenumerera på vårt nyhetsbrev. Några gånger per termin kommer vi samla det senaste från sajten och skickar det direkt till din mejl.

Prenumerera här! Nu.

Redaktionsarbete och utveckling av sajten

Redaktionens hemmahamn ligger just nu på utvecklingsavdelningen, skol- och fritidsförvaltningen i Helsingborg. Redaktionsmedlemmarna är från olika avdelningar inom förvaltningen samt från Ängelholm, Landskrona och Höganäs.

De olika rollerna i redaktionen är just nu lite flytande, men jag som skriver detta är Josefine och jag är webbredaktör/huvudredaktör.

Uppnått mål

I januari 2015 nådde vi vårt första mål, att nå upp till 10 000 besök över en 30 dagars period och vi har lyckats hålla besöksstatistiken ganska stadig sedan dess. Nu tycker jag att vi dubblar det gamla målet!

För att kunna nå det nya målet och nå ut till och inspirera ännu fler är sajten under ständig utveckling. För att göra sajten så bra och användarvänlig som möjligt har vi bland annat tillsatt en referensgrupp med pedagoger där vi kommer arbeta med olika tester och träffar. Håll ögon och öron öppna för hur arbetet med referensgruppen fortskrider!

User Experience

User Experience design. Bildkälla: http://novage.com.sg/blog/the-7-things-you-need-to-run-a-popular-ecommerce-business/

Med hjälp av Google analytics går det dessutom att analysera vad som är mest populärt på sajten, hur långt ett genomsnittligt besök är och hur många sidor en läsare besöker. Där kan jag till och med se hur många som är inne på sajten, just nu.

Har du tankar om funktioner eller innehåll på sajten så tveka inte att höra av dig till mig eller till redaktionens funktionsmejl pedagogskanenordvast@helsingborg.se och berätta vad du tycker! Nu.

Det kommer mera…

Inom de närmaste veckorna kan jag utlova åtminstone en film om odling på en trevlig förskola, en artikel om verktyget DigiLys från elevhälsan i Helsingborg, ett reportage om nyanländas lärande…och lite annat. Det är det jag ska jobba med. Nu.

Vi hoppas så klart få skriva och synliggöra så mycket som möjligt av det som händer på alla förskolor och skolor runt om i regionen. Har du någon idé om något du vill läsa om? Vill du att vi gör ett reportage på din förskola eller skola?

Hör av dig, för NU kör vi!

/ Josefine

Förresten, inom de närmsta veckorna firar Pedagog Skåne Nordväst sin första födelsedag. Det tycker jag vi kan fira, redan nu.