Hjulgängets andra uppdrag: Rymden

Detta uppdrag får vi av våra vänner i Hjulgänget som ber oss om hjälp att ta reda på vad som finns i rymden och framförallt i vårt solsystem. Barnens uppdrag har varit att ta reda på vilka planeter som finns i vårt solsystem och någon spännande fakta om varje planet.

För att göra uppdraget så levande som möjligt har vi skapat planeterna i vårt solsystem med hjälp av tapetklister, en ballong och tidningspapper.  Vi har också använt oss av en filmserie från UR:s arkiv “Vims i rymden” för att ta reda på lite fakta om planeterna.

Tillsammans med planeterna vi skapat och faktan vi lärt oss om dessa har vi skapat en film som svar där vi återkopplar till Hjulgänget om den kunskap vi erövrat.

Övergripande för detta uppdrag har vi fortsatt arbeta med värdegrunden och hur vi kan tillämpa små enkla metoder för att alla ska vara delaktiga och känna att de får sin röst hörd.

  • Att man lyssnar på varandra när något annat barn har något att säga.
  • Hjälpas åt att genomföra uppdraget
  • Berömma varandras arbete (säga något snällt)
  • Lära tillsammans oavsett grundkunskap.

Vi börjar närma oss december med stormsteg och i år har vi planerat något alldeles extra. En Julkalender i digital julanda där de 24 luckorna kommer att bestå av QR-koder.

Bakom varje lucka och QR-kod kommer ett filmklipp att dölja sig med ett miniuppdrag, dvs ett uppdrag som går ganska fort att genomföra.

QR-koderna kommer placeras på en bee-bot (skattkarta) bana så att barnen får programmera sig mellan de 24 luckorna till jul.

God Jul önskar Patrik, Caroline och Laila från Rosenvägens förskola