Hur har ni det i Helsingborg?

Vad händer i Helsingborg? Hur har ni det i Helsingborg? Detta är frågor som man ofta får när man träffar på skolfolk från andra delar av Sverige, exempelvis på en mässa som SETT som avslutades igår. Frågorna kan ges på olika sätt med hjälp av helt olika betoning och kroppsspråk. På årets SETT fick jag frågorna på ett annat sätt än jag varit med om de senaste åren. Det var en härlig känsla, när frågan ställdes med nyfikenhet och genuint intresse i rösten. Med det vill jag säga att bilden av Helsingborg har ändras utifrån ett skolperspektiv. Det är en stad där positiva spännande saker händer.

SETT är skandinaviens största mässa och konferens inom det moderna och innovativa lärandet. 118 personer från Helsingborg åkte tillsammans på årets SETT. Kommentarer som ”Fantastiskt inspirerande, men även ”Ja men vi jobbar  ungefär så, skönt att känna att vi är med” florerade när man ställde frågan om hur helsingborgarna upplevde SETT.

image

Idag deltog jag på Medarbetardagarna här hemma i Helsingborg. Hela tillställningen andades framtid och positiv anda. Våga tänka nytt, våga misslyckas men ge inte upp sa vår stadsdirektör Palle Lundberg. Fortsätter vi på den inslagna vägen när vi möter barn o elever på våra förskolor och skolor, så kommer frågorna: Vad händer i Helsingborg? Hur har ni det i Helsingborg? att framöver ställas med ännu större nyfikenhet och intresse från personer från andra kommuner. Jag känner mig stolt över att jobba i Helsingborg.

/Karin