Inspirationsvecka för personal på fritidshemmen v.45

Välkomna till vår nystartade blogg om fritidshemmen. Det pågår ett intensivt och spännande arbete på våra fritidshem. Det arbetet behöver vi sprida och dela med varandra. Syftet med den här bloggen är att lyfta fram det goda arbetet som sker på våra fritidshem. På bloggen kan personal på fritidshemmen dela erfarenheter med varandra och lära i gemenskap.

Vecka 45 anordnas en inspirationsvecka för personal på fritidshemmen och för skolledare som har ansvar för fritidshemmen i Helsingborgs stads skolor. Under veckan har vi möjlighet att ta del av erfarenheter och tips från fritidspedagoger och skolledare om hur man på olika sätt kan skapa en högkvalitativ verksamhet på fritidshemmet. Det finns möjlighet att delta vid föreläsningar och workshops inom följande områden:

Organisation och administration
Teknisk, estetisk och praktisk verksamhet
Natur och miljö
Kommunikation
Digital kompetens

Här på bloggen kommer all information om vecka 45 att finnas: anmälningsförfarande, kontaktuppgifter och program. Under de kommande veckorna kommer vi att lägga upp små filmer och presentationer om några av alla de aktiviteter som pågår vecka 45. Håll gärna utkik efter dem!

Under vecka 39 kommer anmälningslänkar (endast för personal på Helsingborgs stads skolor) att publiceras här på bloggen.

Här kan du läsa det preliminära programmet OBS! ändringar kan tillkomma. Vid frågor om vecka 45 mejla oss via pedagogisktcenter@helsingborg.se

Varmt välkomna till fritidshemmens blogg, och till vecka 45!

/Ola Sandén, mediepedagog, Pedagogiskt center, Helsingborg.