Nominerad till Guldäpplet 2015

Nominerad till Guldäpplet 2015

Jag har blivit nominerad tillsammans med 79 andra drivna lärare till lärarpriset Guldäpplet 2015. Det som är extra häftigt är att jag är ensam i Helsingborg om att bli nominerad. Guldäpplet är ett lärarpris som lärare i alla stadier och kommunen har chans att vinna. Priset har delats ut till duktiga lärare som driver arbetet med IKT (Informations- och kommunikationsteknik) vidare i sin undervisning och även inspirerar andra lärare med sitt goda arbete. Listan på alla nominerade i Sverige hittar du här.

Jag är oerhört tacksam och hedrad över att ha blivit nominerad. Det är en ära och naturligtvis hoppas jag att jag går vidare i processen för att bli en av finalisterna.

Helsingborgs Dagblad uppmärksammade nomineringen och kontaktade mig för en telefonintervju. Det var kul att berätta lite om mina tankar runt nomineringen samt att ge tips till andra lärare som kanske också vill testa nya och annorlunda metoder. Läs hela intervjun här.

Även Lokaltidningen har uppmärksammat mig tillsammans med två andra lärare i nordvästra Skåne. Jätteroligt att så många skåningar som är nominerade. Kreativa lärare är viktiga. Läs gärna artikeln här

I veckan kommer jag att publicera lektionstips i ämnet engelska med IKT-integrering. Jag jobbar med värdegrund och anti-mobbning baserat på Dan Olweus modell på engelska. Det kommer jag att berätta mer om mitt nästa blogginlägg. Lite längre fram kommer jag även lägga upp lektionstips i ämnet svenska. Då kommer det att handla om en egen bearbetning  av lässtrategierna baserat på ”En läsande klass” och jag anpassar naturligtvis materialet för högstadiet.

Camilla Göransson

@camigoransson