Porträttet v.11

Namn: Camilla Hasselgren

Arbetsplats: Härslövs skola

Yrkeskategori: Lärare Sv/So /Eng/Bild

Jag undervisar elever i årskurs 4-6  i svenska, so-ämnena och bild. Vi arbetar formativt med olika slags texter genom att granska texter och jämföra med betygsmatriser. Elever ändrar och förbättrar med gott resultat!

I ämnet historia läser vi om Vasa-tiden och frihetstiden/ 1800-tal. Förutom att barnen läser och bearbetar texter med läs-strategierna enligt modell ”en läsande klass” gör barnen också fina serier om en historisk händelse. Femmorna gör dessutom vars sin film om Gustav Vasa. En grupp har skrivit en rap-låt om Vasa.

Mitt arbete är mycket kreativt och varierande. Jag möter mycket glädje och entusiasm. Det är härligt att se hur barn utvecklas.

Mitt tips till andra pedagoger är att gå in på Pedagog Stockholm och se en film om formativbedömning för att få inspiration. Jag blev eld och lågor efter att ha tittat på filmen. Sedan dess har jag börjat arbeta aktivt med att jämföra texter – i alla ämnen!

http://www.pedagogstockholm.se/verktyg-for-formativ-bedomning/

Ett annat roligt och varierande sätt att testa kunskaper på är ”kahoot”. Både lärare och elever kan tillverka prov på sidan och alla deltar tillsammans i en liten tävling.

https://create.kahoot.it/#

Sist men inte minst är mitt tips att ha kul tillsammans med eleverna. Relationen mellan mig och eleverna är A och O för att hjälpa dem nå sina mål. Skolan ska vara rolig.

Gå gärna in och besök Härslövs skolas fina facebook sida, där ni kan följa skolans verksamhet.

https://www.facebook.com/pages/H%C3%A4rsl%C3%B6vs-skola/411182925647936