Stå inte där ensam med ditt äpple!

Stå inte där ensam med ditt äpple!

Jag har hört att författaryrket står på topp 10 listan både för män och kvinnor och att var tredje svensk skulle vilja skriva en bok. Min slutsats av det är att skriva är något som relativt många tycker om. Så om du är en av dem, varför inte passa på? Passa på att få det du skriver publicerat och läst av fler.

När jag läser andra bloggar får jag tankar, ibland idéer på saker jag själv vill göra och framför allt blir jag motiverad och får lust att sätta igång med att göra saker.

Varför blogga på Pedagogsajten?

Ett av svaren jag får från bloggare när jag frågar vad de tycker är bra med att blogga, är att du som pedagog sätter ord på ditt vardagliga arbete och din verksamhet, på vad du gör och vad du kan utveckla. Många tycker också att det är ett bra sätt att nå ut till fler och de som själva bloggar tycker helt enkelt att det är viktigt att dela med sig. Några påpekar också att bloggandet är en bra stund för att reflektera över sitt eget arbete och att samla sina egna tankar.

Ta en chans att utveckla dig själv – och andra

För mig är det här någonstans det börjar bli intressant. Att blogga – att skriva – att uttrycka sig. Det är just det skrivandet är för mig. Ett sätt att uttrycka mig, formulera mig, samla mina tankar, synliggöra problem (kanske till och med lösa dem). Ibland är det som en form av terapi, ibland är det en berättelse som bara måste berättas eller en snabb kom-ihåg-anteckning och ibland är det ett jobb.

Och tanken att det jag skriver dels utvecklar mig själv men också kan föda idéer, tankar och lust hos andra är faktiskt ganska kittlande.

Och om bloggandet som minst ger mig själv möjlighet att reflektera har det åtminstone påverkat en mer än noll.

Så… vad säger du?

Är DU med och delar i höst när terminen drar igång igen?
Läs gärna mer om att blogga på Pedagogsajten

Men först. Ha en riktigt skön sommar!
/Josefine