Framgångsrik rörelsesatsning i skolan

Sedan 2018 har RF SISU Skåne arbetat med ”Rörelsesatsningen i skolan” med F-6-skolor i Helsingborg och i resten av Sverige. I Helsingborg har arbetet varit mycket framgångsrikt och i dagsläget är det trettiofem skolor som är med i satsningen.

Redan i slutet av 2019 genomförde Riksidrottsförbundet en utvärdering av satsningen som skickades till hundrafjorton skolor över hela Sverige. Här var cirka 30 procent av skolorna från Skåne och utvärderingen från dessa skolor visade på positiva resultat.

Av de skånska skolorna som var med i utvärderingen uppfattade:

  • 100 procent att fler elever var i rörelse
  • 83 procent piggare elever
  • 96 procent ökad trivsel bland eleverna
  • 88 procent färre konflikter
  • 70 procent ökad koncentrationsförmåga
  • 79 procent lugnare klassrum.

Högastensskolan – Fokus: Pedagogiska framgångar

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

RF SISU Skåne har nu under våren besökt vissa skolor och spelat in korta filmer där skolans personal själva får berätta hur de arbetat och vilka positiva effekter det fått. Se filmen från Högastensskolan där man bland annat upplevt en ökad rörelseglädje och mindre konflikter på rasten. Elever som tidigare varit ensamma på rasten har på ett naturligt sätt hittat en gemenskap. Rörelsesatsningen har också gett eleverna mer energi, så de är bättre förberedda för inlärning när de är i klassrummet.

RF SISU Skånes ”Rörelsesatsning i skolan”

Rörelsesatsningen i skolan syftar till att förbättra folkhälsan, välbefinnandet och skolresultaten. Här ligger ett stort fokus på att bygga broar mellan skola, barn och föreningsliv. Alla F-6-skolor i staden har en stående inbjudan att gå med i satsningen. Är du intresserad av att få mer information kan du kontakta Henrik Nilsson på RF SISU Skåne.

Kontaktuppgifter och mer information om satsningen hittar du på rfsisu.se