Varmt välkommen. Kul att du vill dela med dig!

Innehållet på Pedagogsajten är skapat av en redaktion och av yrkesverksamma lärare, forskare och utvecklingsledare som vill vara med. Dela med dig av en berättelse, ett tips eller ett projekt du arbetat med genom text, film eller bild.

Berätta hur du jobbar i ett blogginlägg

Ta kontakt med oss på redaktionen om du vill veta mer eller skicka text och bilder till:
pedagogsajten@familjenhelsingborg.se

Tänk på att du måste äga rättigheterna till det material du skickar in. Om du vill skicka bilder och filmer måste du ha skriftliga samtycken för alla personer som syns i bild.

När en redaktör tagit emot ditt material kontaktar vid dig. Det kan hända att vi ber om kompletteringar och i samråd publicerar vi ditt innehåll på sajten.

Genom att du skickar in en berättelse eller ett tips till Pedagogsajten godkänner du våra riktlinjer.

Vad ska det vara för innehåll i mitt inlägg?

Det du skriver ska vara till nytta för målgruppen pedagoger och medarbetare med intresse för pedagogik och skola. Du eller din arbetsplats ska äga rättigheterna till det du vill publicera.

Vill du ha stöd när du skriver så kan du välja bland frågorna nedan och svara på dessa.

 • Vad har du/ni gjort och varför?
 • Hur kan andra ha nytta av det du berättar?
 • Vad är du extra stolt över? Vad har varit utmanande och svårt?
 • Varför brinner du för det du gjort?

Om du är osäker på om ditt innehåll passar på sajten kan en redaktör hjälpa dig med din text och även svara på dina frågor.

Pedagogsajten är inte en plats för skolarbete tillsammans med dina elever. Inte heller en plats för föräldrainformation. Fackliga frågor hänvisar vi till andra forum som är avsedda för det.

Varför dela?

Några bra anledningar att dela med sig.

 • Det är en bra möjlighet att berätta för potentiella nya kollegor hur du och ni arbetar på din skola och samtidigt visa upp kommunen och regionen som en attraktiv arbetsgivare.
 • Att visa upp ditt och ert eget arbete skapar stolthet över det ni själva gör. Samtidigt som du inspirerar andra ger det inspiration tillbaka både till dig själv och dina kollegor. Du är viktig. Du gör skillnad.
 • Genom att dela med dig bidrar du till att skapa en positiv lärandekultur och en gemenskap.
 • Du bidrar till att bygga upp kollektiv kunskap – ger fler tillgång till kunskap.
 • Du bidrar till att behålla kunskap.
 • Att synas på Pedagogsajten är en möjlighet att synas utåt och få spridning på det du, din skola eller din kommun gör bra.
 • Du kan bidra till att inspirera lärare i hela landet, vilket i sin tur kan bidra till att fler barn och elever får nytta av det, förbättrar lärandet hos fler.
 • Genom att dela med dig kan du själv hitta bättre sätt att göra saker på – du lär dig av dina egna misstag alternativt delar med dig av dina bästa metoder, vilket säkerställer att du själv fortsätter att använda dig av dem.

Tipsa oss

Har du ett förslag på en artikel du tycker att vi ska skriva?

Ett artikelförslag kan vara något som du arbetar med på din förskola eller skola. Det kan också vara någonting som du själv är nyfiken på att höra mer om. Det kan handla om en enskild grupp eller klass, en lärare, ett arbetslag eller en skolledare som du tycker vi borde synliggöra.

Skicka in dina tips på den här sidan

Genom att du skickar in en berättelse eller ett tips till Pedagogsajten godkänner du våra riktlinjer.

Skapa engagemang i sociala medier

Följ och gilla Pedagogsajten på Facebook och Instagram.

Kommentera gärna våra inlägg, interagera och dela. Då hjälper du till att sprida vårt innehåll och vi kan inspirera ännu fler pedagoger och lärare. Använd också hashtaggen #videlar på dina och era egna inlägg på Instagram så kan vi tillsammans skapa inspiration från så många som möjligt i vår stora region Familjen Helsingborg.

Pedagogsajten på Facebook

Pedagogsajten på Instagram

#videlar på Instagram

Vem får skriva på Pedagogsajten?

Pedagogisk personal inom Familjen Helsingborg i alla skolformer från förskola till vuxenutbildning, i kommunal verksamhet, som följer våra riktlinjer får alla lov att bidra med texter till Pedagogsajten.

Pedagogsajten är ingen bloggportal, redaktionen har rätt att agera mot innehåll som inte anses lämpligt att publicera. Vi strävar dock efter att ha högt i tak och agerar endast vid behov.