Geografens testamente Europa är äntligen här!

 

Geografens testamente – Europa/UR

Geografens testamente – Europa är här! Äntligen är det dags att följa med Esmé, Holger och Mortensen på äventyr genom Europa. Upplev Europas regioner och se olika natur- och kulturlandskap. Under resan ställs vi inför geografiska frågor, som varför olika platser ser ut som de gör och hur människa och natur samspelar. Programserien kan kopplas till geografiundervisning och vi kan följa äventyret genom att studera en Europakarta.

Intrigen skaps så här i avsnitt 1 – Resan till Grekland:

På en resa till Aten försvinner Holger Nilsson spårlöst. Samtidigt har en ung kvinna tappat minnet efter en olycka. I kvinnans väska finns en lapp med Holgers adress, kan Holger veta vem hon är? I sitt sökande efter Holger möter kvinnan Mortensen som lever jetsetliv på Santorini. Spåren efter Holger leder vidare mot Albanien. Vem är den unga kvinnan och vad har hänt med Holger?

Alla avsnitt levereras även som syntolkade och teckenspråkstolkade! Det kommer bli 8 avsnitt och varje avsnitt är ca 30 minuter långt.

Inspirera gärna eleverna innan ni börjar se serien med några avsnitt av Geografens Europagåtor, som jag skrev om för några veckor sedan. Flippa gärna lektionen genom att ge en gåta i läxa och sen diskutera hur de kom fram till svaret , när ni ses i skolan.

Givetvis finns fortfarande Geografens testamente – Sverige och Geografens testamente – Norden!