Mycket aktivitet i området

Nu verkar de flesta i området ha kommit igång med sina olika filmprojekt. Det produceras manus, byggs rekvisita och filmas överallt omkring på avdelningarna. Cattis, vår IKT-pedagog, bokas för fullt och håller filmskolor, handleder och inspirerar. 

Inbjudan

Förra fredagen åkte vi språkutvecklare runt till alla 11 avdelningar som ska vara med på filmfestivalen i maj och delade ut VIP-biljetter. Vi hade gjort ett spännande paket där den paljettprydda biljetten låg inslagen. Paketet mottogs med glädje av både barn och pedagoger, och nu är förväntningarna på den stora dagen höga.

Pedagog står med ett paket i handen
Ingela på Gläntans förskola tog emot den inslagna biljetten som barnen sen fick öppna

Full aktivitet

Vi upplever att alla har fullt upp med sina projekt kring vår språkaktion där barnen är producenter i mötet med IKT. Vi fick se många spännande och roliga filmmanus som barnen hade skapat tillsammans på de olika avdelningarna. De använder sig av olika filmskapartekniker bland annat Green screen, iMovie och Puppet Pals.

Ett filmmanus där barn har ritat
Ett filmmanus där barn har ritat
Barnen på Trollsländan har skrivit ett manus till sin film. En fortsättning på boken ”Vägen hem”. Klicka på bilden för att se den i full storlek.

För oss språkutvecklare har det varit väldigt roligt och givande att vara runt i området. När vi besökte avdelningarna hade vi även med oss ett info-blad där pedagogerna kan läsa sig till all praktisk information, men även lite tips hur de kan tänka kring filmskapandet tillsammans med barnen.

Planeringen inför festivalen är i full gång! Vi har bokat Röda kvarn, tänker ut överraskningar och planerar all logistik kring hur det ska gå så smidigt som möjligt med 195 barn och ca 30 pedagoger.

Sen är det bara blåsan som ska inhandlas så kommer vi vara redo för filmfestival!

Den här dagen skall vara speciell för barnen därför kommer festligheterna att fortsätta på förskolorna efter filmvisningen. Det är ju inte varje dag som man får gå på filmfestival!

Vimplar där det står Ödåkra Filmfestival

/Språkutvecklarna

Följ oss gärna på instagram där vi heter  @odakra_forskolor