Ny bäring på ingång!

Det finns gott om tänkvärda citat som handlar om att ta olika former av steg. Neil Armstrong och hans “a small step for man but a giant leap for mankind” är ett av de mer för allmänheten kända. Dock känns det inte som en helt adekvat jämförelse i vårt fall – inte ens jag är storsvulstig nog att jämföra våra framsteg i vår verksamhet med den legendariska månlandningen 1969.

Dansk filosofi!

Den danska filosofen Søren Kierkegaard talade om att man till slut kommer till en gräns mellan det rationella och det irrationella, i hans fall mellan vetenskap och religion, att det till slut handlar om att ta någon slags ståndpunkt och göra ett “språng” ut i det okända (begreppet “leap of faith” är ett citat man ofta velat tillskriva denne danske filosof, detta trots att Kierkegaard faktiskt aldrig uttryckt det så). Nog för att vårt arbete har sina utmaningar, men vi talar inte om bibliska proportioner här.

Rationell eller irrationell?

Håll ordning på fötterna!

Om det inte handlar om steg ut i det okända så kan det handla om steg som i en del av en resa. Det kan vara steg i början av en resa, under resans gång eller i slutet av resan. J.R.R Tolkien lägger orden i Bilbos mun när denne talar med Frodo i Lord of the Rings:

It’s a dangerous business, Frodo, going out your door. You step onto the road, and if you don’t keep your feet, there’s no knowing where you might be swept off to.”

Ovanstående liknelse kanske passar bättre in kring arbetet vi håller på med inom IKT-teamet på Maria Parkskolan. Eller också finns det delar av alla tre citat i vårt arbete: vi vet om att de små steg vi tar just nu är en del av en stor samhällsförändring som kommer att förändra människors livsvillkor i grunden: det är svårt att se gränsen mellan det rationella och det irrationella (är vi på väg mot ett paradigmskifte?): och nog går det undan alltid, är vi inte vaksamma med var vi sätter våra fötter är risken stor att vi sveps iväg rakt ut i det okända.

Bilbo – en hobbit full av visdom.

I behov av ny bäring!

Vad vill jag ha sagt med alla dessa citat och filosofiska funderingar egentligen? Just nu hittar vi inte riktigt bäringen i vårt IKT-arbete på Maria Parkskolan. Våra workshops har inte fallit väl ut, personalen signalerade tidigt om att det var svårt att komma loss för att kunna delta och så har det även blivit. Vi kommer därför tills vidare ställa in våra planerade workshops för att arbeta om konceptet innan vi gör ett nytt försök att sprida evangeliet. Så håll till godo!

Bye bye Möller!

Det andra lilla farthindret är att vi från och med denna vecka är en man kort i IKT-teamet. Micke Möller ger sig som bekant ut på en ny resa (åt Ramlösa-hållet), vi önskar givetvis Micke ett stort lycka till och kommer självklart att fortsätta ha kontakt över verksamhetsgränserna framöver, men faktum är nu att IKT-teamet är nere på en arbetskapacitet på 60 % vilket framöver kommer få en viss effekt på hur mycket som hinns med. Sitt dock stilla i båten, lugn och fin, ge oss lite tid till att omstrukturera oss så ska ni se att vi kommer tillbaka med nya grymma planer för implementering och handledning!

Tre ska bli två – mannen i mitten försvinner. Foto: Robin Svensson

Christian StenbackeChristian Stenbacke
Förstelärare med IKT-uppdrag på Maria Parkskolan, Helsingborg