Nytt läsår, nya och ändrade planer…

Under sommaren blev det lite förändringar för NT-utvecklandet i Båstad. Maria har börjat på nytt, spännande jobb som verksamhetsutvecklare på KOMTEK i Falkenberg och då blev Karin kvar som ensam NT-utvecklare. Arbetet fortsätter, om än i något förminskad skala.

Självklart fick det bli ett studiebesök hos Maria i Falkenberg och det är inte utan att man blir lite sugen på att få hålla på med teknik med en så fin verkstad till förfogande.

Men här hemma är planeringen för olika teman i full gång. Först på tur är klassen som ska få bygga enkla kulbanor nästa vecka. De ska få designa hur de vill och hitta på regler till sin bana.

Teknikämnet, som nu fått sina ”egna” timmar i timplanen innehåller mycket spännande utmaningar. Här får vi en god möjlighet att skapa intresse för ämnet, utveckla sina idéer och lösningar. Samarbete kommer också att krävas, för det är lite klurigt att fästa alla hinder på egen hand.

Materialet vi ska använda är bara papperstallrikar, lim, färgat papper och kanske lite annat pynt. Innan själva byggandet går igång gäller det att planera och skissa för att veta hur man vill göra. Vi kommer givetvis också utvärdera arbetet och fundera över hur det gick och se ifall något kan göras ännu bättre. Alla fina banor kommer sedan förevigas i våra ipads, både med stillbilder och små filmer.


Karin Höjman

NT-utvecklare i Båstads kommun

Läs fler inlägg i denna blogg: NT-utvecklarna i Båstad