Ödåkra filmfestival

Barn, pedagoger och gäster var väldigt förväntansfulla inför vår stora filmfestival och vi språkutvecklare var minst sagt pirriga. Men vilken succé det blev! Onsdagen den 10 maj 2017 är en dag vi sent kommer att glömma. 

Språkaktionen 2016/2017


Ni som har följt vår bloggresa vet att det här började redan för ett år sen under våra planeringsdagar. Vår vision var att “Skapa en förskola som är anpassad till samhällets tekniska utveckling där IKT spelar en viktig roll i barnens erövrande av språk”.
En högt siktande vision, men det är ju just det – en vision.

Vårt mål var att “Vidareutveckla arbetet med litteratur där barnen med stöd av digitala verktyg verkar som producenter”. Och det tycker vi verkligen att vi har uppnått! Vilket jobb de har gjort, barnen och pedagogerna.

För att ge tillbaka för allt jobb bjöd vi in till filmfestival på Röda kvarn för 3-5 åringarna. Eftersom vi är sju förskolor i området fick det bli två föreställningar.
1-3 åringarna och deras pedagoger hade egna filmfestivaler på sina förskolor. Några besökte varandra och hade gemensam filmvisning. Även här bjöds det in till gala med röd matta, popcorn, disco och diplom.

En VIP-inbjudan till ödåkra filmfestival

Röda kvarn

När barnen kom med bussarna stod en mingelfotograf vid entrén och fotograferade varje grupp. Sen fick de gå vidare genom foajén och lämna sina biljetter på väg in i salongen.Att se barnens ögon när de klev in i foajén på Röda kvarn var helt obetalbart. Förväntningarna låg i luften och spänningen gick att ta på.


Vi hade även bjudit in gäster, personer som vi tycker har hjälpt oss på vägen och varit ett stöd för vår verksamhet. Bland annat några representanter från Digitaliseringsnoden på Pedagogiskt center, vår verksamhetschef för VO1, utvecklingschefen i staden samt några andra nära kollegor som bland annat sköter administrationen i vårt område.

Filmvisning

När alla var på plats hälsade vi välkomna och berättade lite om hur prisutdelningen skulle gå till efter föreställningen. Sen var det dags för filmvisning! När filmerna drog igång hördes endast prasslet från popcornpåsarna de hade med. Lyssnade man noga under föreställningen kunde man höra kommentarer som “där är jag!” och “oj vad bra de dansar”.

Vi visade 11 filmer som var ca 3 minuter långa, en från varje 3-5 årsavdelning. Efter sista filmen var det dags för prisutdelning. Varje avdelning fick ett diplom med en motivering och en Oscarsstatyett, och varje barn fick en guldmedalj.

HD

Vi tycker att journalisten på HD sammanfattade filmfestivalen ganska bra

http://www.hd.se/2017-05-10/blivande-filmstjarnor-pa-odakra-filmfestival