Vi Plan(t)erar tillsammans

Vi Plan(t)erar tillsammans är en dag på Raus Planterings skola där vi arbetat med en kombination av skola, miljö och arbetsliv. Den här dagen fick alla elever se vilka möjligheter de har till att påverka miljön och lära sig om olika yrken som finns för dem att välja i framtiden.

I samarbete med Helsingborgshem

Vet du vad du ska bli när du blir stor? Hur bidrar du till miljö och hållbarhet?

Dagen hade vi i samarbete med Helsingborgshem där fick eleverna träffa Yonas som är fastighetsförvaltare för Helsingborgshem på området. De fick höra om hans arbete på Planteringen och eleverna fick vara en del i ”Ett renare Planteringen”. En idé kläcktes när vi satt och planerade ett annat projekt ”miljöhjältar”. I det projektet är det bara en klass involverad. Fastighetsskötaren ville ha alla elever involverade, han vill få barnen på området att bli bättre på att bry sig om sin närmiljön.

Varje klass fick en del av Planteringen att plocka skräp på och samlade skräpet i en stor sopsäck. Den klass som hade störst säck vann en pokal och ett diplom som de får ha till nästa omgång av “ett renare Planteringen”. Självklart fick alla klasser pris.

Se Helsingborgshems film ”Ett renare Planteringen”

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Mitt drömyrke

Under dagen arbetade vi även med ”drömyrke” som är en del av vår SSA-plan (samverkan skola och arbetsliv) i varje årskurs. F-3 ritade sitt drömyrke som de även ska skicka in till en tävling. Åk 4-6 skapade alster som ni snart kan läsa i Plantioteket, vårt digitala bibliotek.