Peabody Elementary School

Idag har vi varit på Peabody Elementary School och träffat Kristine som arbetar med brainology programmet med alla 10 och 11 åringarna på skolan.

Det är en liten söt skola med 275 elever från 5 till 11 år. Den första vi träffar en en dansk kvinna som jobbar där, hon visar oss runt och berättar en del om skolan tills Kristine kommer och möter oss och fortsätter rundvandringen. Vi fotar och förundras av många bra saker och en del saker som vi undrar över, hur tänkte de här?

The Buddy Bench och skolträdgården gillar vi:

Det röriga klassrummet med alldeles för mycket intryck gillar vi inte:

14628199_10154646096394764_805323949_n

Peabody är en skola där föräldrarna är involverade och samlar in pengar till olika aktiviteter och anställer extra vuxna till skolan, t.ex. Kristine som egentligen är utbildad socialarbetare. Dessutom är det föräldrarna som betalar Brainology programmet.

Vi sätter oss ner och Kristine berättar engagerat om programmet och arbetet med growth mindset på skolan. Hon är klok, ger många exempel, vi skriver och skrattar, fotar och frågar. Vi diskuterar riskerna som Carol Dweck tog upp när vi träffade henne, vi diskuterar hur vi går vidare och vikten av att alla lär och använder språket kring Growth Mindset. Hur och vilka frågor ställer vi till barnen? Hur ger vi feedback och på vad?

Vi är tre skolor från Sverige på plats och vi blir mer och mer övertygade att detta tankesätt och förhållningssätt är viktigt att arbeta med och att alla på en skola använder samma språk.