46 år i barnens tjänst

1977 stegade Agneta Persson in på den nybyggda förskolan i Ättekulla. Inte ens hon kunde tro att hon skulle vara kvar i 46 år. Sommaren 2023 avslutas ett långt kapitel som barnskötare.

Hur startade din karriär i Helsingborg stad?

– Jag började arbeta på Ättekulla förskola 1977. Då var förskolan helt nybyggd och skulle starta upp. Min utbildning slutade i juni, jag sökte jobb i Helsingborg kommun och fick jobb direkt. Jag började på Ättekulla i juli 1977.

Agneta Persson har snart jobbat sin sista dag i Helsingborgs stad.

Trodde du att du skulle stanna så länge?

– Nej det trodde jag inte från början. Men efter några år kände jag att det var helt rätt jobb och arbetsplats. Varför flytta på sig när man har det så bra?

Vad har varit det roligaste under alla dessa år?

– Det roligaste har varit att få lära känna så många härliga barn och deras föräldrar. Dessutom har jag haft otroligt många fantastiska kollegor och chefer under åren. Det har även varit en intressant resa att följa alla olika pedagogik under åren. På 46 år har det hänt väldigt mycket i tankesätt kring barn. Som tur är till det bättre, barn är det viktigaste vi har, och är oerhört kompetenta.

Vill du avslutningsvis ge något råd till de som är i början av sin karriär?

– Var dig själv, ha roligt tillsammans med barn och kollegor. Man blir förvånad varje dag hur barn har förmåga att lära sig nya saker. Använd sunt förnuft och var lyhörd gentemot föräldrar.


Jobba i Helsingborgs stads skolor?