KomTeks julkalender – en kalender som blandar pyssel med teknik

Nu är snart väntan över! Om bara några dagar är det den 1 december och vi får äntligen öppna den första luckan i KomTeks julkalender – en kalender som blandar pyssel med teknik.

I kalendern hittar du massor med bra och enkla tips på aktiviteter som lärare i fritidshem och grundskola kan göra med sina elevgrupper!

KomTeks julkalender 2021 – Pyssla på! Ho ho ho 🎅🏽

Runt om i landet finns totalt 16 KomTek och alla har haft möjlighet att bidra med en eller flera luckor.

Programmerings-lucka från Helsingborg

KomTek Helsingborg har bidragit med en ”programmerings-lucka” där eleven kan skapa en blinkande snöflinga med hjälp av verktyget Micro:bit. Micro:bit är ett av de verktyg som skolorna i Helsingborg kan få stöttning i av KomTek och Pedagogiskt center. Scratch och Processing är två andra verktyg.

Sneak peak av lucka 2:
I luckan får eleven skapa en blinkande stjärna genom att lära sig att styra olika LED lampor och tända och släcka olika LED lampor på displayen/micro:bit-kortet.

KomTek i Helsingborg stödjer och inspirerar grundskolornas teknikundervisning med syfte att främja en stimulerande, intressant och aktuell teknikundervisning. KomTek är en del av Pedagogiskt center som är Helsingborgs stads skolors pedagogiska stöd, allt samlat under ett och samma tak.

Läs mer om KomTek på Helsingborgs stads intranät

Alexandra Andersson

Alexandra Andersson
Teknikpedagog, Pedagogiskt center.
pedagogisktcenter@helsingborg.se