Föreläsning och lektionsmaterial för hälsosam gaming

På Skåneveckan för psykisk hälsa föreläste Oskar Hemby om gaming och hälsa. Se en inspelning av Oskars föreläsning. Här hittar du också ett lektionsmaterial att använda i årskurs 6 och uppåt.

Att spela tv- och datorspel har vuxit fram till ett av de stora fritidsintressena för svenska barn och ungdomar. Det kan handla om allt från att bara spela korta stunder på mobilen till att satsa på att bli en professionell gamer.

Mot den bakgrunden blev det naturligt för ”Skåneveckan för psykisk hälsa” att bjuda in Oskar Hemby, hälsocoach som är specialiserad inom e-sport. Oskar berättar om sina egna erfarenheter och hur han hjälper olika gamers att nå sin fulla potential. Oskar ger tips på hur en gamer blir en gladare, mer hälsosam spelare samtidigt som de utvecklar sin talang.

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Flera av Oskars tips är hämtade från hans bok ”The perfect gamer”

Läs mer om Oskar Hemby på theperfectgamer.eu/oskar-hemby

ANDTS-samordnaren Stefan Åberg och utvecklingsstrateg Gustaf Andersson från Elevhälsan på skol- och fritidsförvaltningen har skapat ett lektionsmaterial utifrån föreläsningen. Det är uppbyggt så att eleverna först ska se föreläsningen och därefter diskutera olika frågeställningar. Materialet kan användas från årskurs 6 och uppåt. Vi hoppas att våra pedagoger ser det här som ett bra sätt att skapa en dialog kring ett av de stora fritidsintressena som finns bland våra barn och ungdomar idag.

Lektionsmaterialet hittar ni på verktygsladanhbg.se under kategorin spel

Om din skola har något bra lektionsmaterial om ämnet, då får ni gärna kontakta oss.