Hur fungerar skogens ekosystem?

Just idag vill vi på Miljöverkstaden berätta mer om vårt skogsprogram för årskurs 4, Barnens skog, där vi planterar träd och lär oss hur allt liv i skogen hänger samman.

I programmet får eleverna lära sig hur skogens ekosystem fungerar och vilken glädje vi har av skogen; den är en viktig livsmiljö för många arter, den renar vår luft och den förser oss med trä och papper. Dessutom inbjuder den till både lek och avkoppling – en plats att må bra på. Vill skolorna jobba vidare med skog och träd efter vår skogslektion, erbjuder vi undervisning på vår naturskola i Jordbodalen. Det finns även möjlighet att låta klassen delta i en inventering av skolnära skogsområde, där barnens egna tankar och idéer får komma fram.

Här finns länk till Barnens skog – karta.

Årets skogsutställning kommer att vara i ”Drömskogen” norr om Thalassa. Alla klasser får möjlighet att bidra till utställningen i skogen som detta läsår kommer att handla om att tillverka Väsen till Drömskogen. Vi erbjuder Workshops kring hur man kan använda olika naturmaterial för att tillverka Väsen, som sedan får ställas ut i Drömskogen och invigas med en Väsenstig den 30-31 maj 2017. Fantasi, kreativitet, skapande och digital teknik kommer att samsas i Drömskogen på ett nytt sätt! Drömskogen blev nominerad till ”Årets insats” på Framtidsgalan i oktober, här finns en fin film att titta på – där naturvårdare Linda Hellberg berättar om hur Drömskogen blev till!

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Vill ni veta mer om våra olika program, eller har frågor och funderingar så kontakta respektive programansvarig eller ring oss på 042-10 70 81.

Miljöverkstaden vänder sig i första hand till Helsingborgs pedagoger. Men den som är intresserad av att veta mer är välkommen att ta kontakt!

Om miljöverkstaden

Miljöverkstaden är Helsingborgs satsning på att stödja skolornas miljöundervisning. Vi samarbetar med lärare och skolans elever och erbjuder klasserna program inriktade mot olika årskurser och undervisning i vår naturskola. Vi arbetar med ett utomhuspedagogiskt arbetssätt, vilket innebär att eleverna använder alla sina sinnen så att de får personliga och konkreta erfarenheter. Istället för att bara prata med eleverna om skogen och smutsigt vatten så får de även plantera träd och rena vatten.

Miljöverkstadens varierande arbetssätt ligger väl i linje med skolans läroplaner. De lyfter bland annat fram undervisning för hållbar utveckling och entreprenöriellt lärande.

Läs mer om vår verksamhet på miljöverkstadens webbsida