Artiklar

I våra artiklar kan du läsa om olika arbetssätt och inspireras av kollegor.

Aktuellt

Porträttfoto av Anette och Eva Porträttfoto av Anette och Eva Porträttfoto av Anette och Eva Porträttfoto av Anette och Eva Porträttfoto av Anette och Eva Porträttfoto av Anette och Eva

Demokrati i vardagen för barns rättigheter och framtid

På Elinebergs förskolor i Helsingborg arbetar rektorer och pedagoger tillsammans för att skapa en miljö där barns rättigheter, delaktighet och lika värde genomsyrar hela verksamheten. Vi har träffat Anette Bergmasth, 2024 års vinnare av Childhoodpriset, och Eva Ringqvist som leder sina förskolor genom att koppla arbetet med värdegrunds- och demokratiuppdraget till barnkonventionen. Så här berättar de.

Ewa Nilsson Winqvist och Emma Antonsson. Ewa Nilsson Winqvist och Emma Antonsson. Ewa Nilsson Winqvist och Emma Antonsson. Ewa Nilsson Winqvist och Emma Antonsson. Ewa Nilsson Winqvist och Emma Antonsson. Ewa Nilsson Winqvist och Emma Antonsson.

Lärcentrum: En mötesplats för utbildning och utveckling av vuxenstuderande

Ewa Nilsson Winqvist, chef för gymnasie- och vuxenutbildning i Båstad och Emma Antonsson, Biträdande rektor på Akademi Båstad berättar om lärcentrum i Båstad.

illustration som symboliserar samarbete illustration som symboliserar samarbete illustration som symboliserar samarbete illustration som symboliserar samarbete illustration som symboliserar samarbete illustration som symboliserar samarbete

Har du hört talas om Engagemangsakuten? En bro mellan skola, samhälle och framtid

I en värld i ständig förändring behöver våra unga rustas med kunskap och verktyg för att skapa en hållbar framtid. Genom att samarbeta med arbetslivet kan skolan ge eleverna en mer verklighetsanknuten utbildning. Tillsammans kan vi rusta våra unga för att möta framtidens utmaningar och skapa en hållbar värld. Engagemangsakuten är ett verktyg som kan öppna dörrar för dina elever.

"" "" "" "" "" ""

Tipsa oss om en artikel

Har du ett förslag på en artikel du tycker att vi ska skriva?

Populärt

Porträtt två kvinnor Porträtt två kvinnor Porträtt två kvinnor Porträtt två kvinnor Porträtt två kvinnor Porträtt två kvinnor

Att välja andra hand i första hand

I skola och förskola har vi kanske tänkt att nya lärmiljöer kräver nya möbler. Men är det verkligen där förändringen ligger? Kan vi bygga nyskapande lärmiljöer utan att köpa någonting nytt och istället bara arbeta med det som redan finns i verksamheten eller med återbruksmaterial?

De bemöter distansundervisningen med full koll och full närvaro

Anneroskolan började redan under vårterminen att förbereda sig för att undervisningen skulle behöva ske på distans. Det har de haft nytta av hela läsåret och när högstadiet i Helsingborg gick över på distans rullade undervisningen på med full närvaro och med både elever och lärare som visste vad de behövde göra.

Läs en slumpmässigt vald artikel

Nyutexaminerad ämneslärare på nystartat lärlingsgymnasium

Emma Fäldt har varit med om en spännande resa. Som nyutexaminerad lärare var hon med och startade upp Helsingborgs Lärlingsgymnasium. Men hur är det egentligen att arbeta som ämneslärare på en yrkesutbildning och vilket stöd kan man förvänta sig när man är ny på jobbet?

Pedagog tillsammans med barn i ateljén Pedagog tillsammans med barn i ateljén Pedagog tillsammans med barn i ateljén Pedagog tillsammans med barn i ateljén Pedagog tillsammans med barn i ateljén Pedagog tillsammans med barn i ateljén

Pedagogistans roll

Marie Petersson och Amelie Linderberth blev båda färdiga med sin pedagogistautbildning för snart ett år sedan. Så här berättar dem om rollen som pedagogista.

Skräphantverk blir virtuell modevisning

Det började med ett par dyk i havet en dag i oktober. På plats var dykarklubben Delfinen men också gymnasieelever från hantverksprogrammet Textil design på Nicolaiskolan. Redo att dra upp och sen skapa kläder av skräpet som dykarna drog upp ur havet! Idag, nästan sex månader senare, står elever och lärare redo för en modevisning där deras hantverk är huvudattraktion.

Nyfiken på en kollega?

Svitlana svarar på frågor om boksamtal och språkutvecklande arbetssätt i förskolan

Svitlana Rado är legitimerad förskollärare och grundskollärare (1-4) med nästan 23 års erfarenhet i det pedagogiska arbetet. Sen april 2009 arbetar hon som förskollärare på Stattena förskola. Svitlana tycker mycket om sitt jobb och är intresserad av många olika områden. De senaste åren har hon fokuserat mycket på barns språkutveckling.

elever står uppradade elever står uppradade elever står uppradade elever står uppradade elever står uppradade elever står uppradade

Eleverna lär sig om framtida yrken med Future Tech Stars

I projektet Future Tech Star får elever på Drottninghögsskolan upptäcka och lära sig mer om olika yrken. Alltihop i det unika Prismahuset som ligger i den nya stadsdelen Oceanhamnen i centrala Helsingborg. Amanda Sträng tog initiativ till projektet.

porträttbild utomhus porträttbild utomhus porträttbild utomhus porträttbild utomhus porträttbild utomhus porträttbild utomhus

Nyfiken på speciallärare Susanne Svensson

Susanne Svensson har alltid brunnit för den tidiga läs- och skrivundervisning och för att nå ut till de barn som behöver det lite extra. I sitt nya uppdrag som speciallärare i särskolan har hon stor användning av alla sina erfarenheter, både från olika uppdrag och arbetsplatser.