Vad händer i tonårshjärnan?

Starka känslor, impulsstyrt beteende och klokskap blandat med ologiskt tänkande. Den här filmen handlar om hur tonårshjärnan utvecklas och varför den fungerar som den gör. Vad tycker du som pedagog om filmen? Hur kan den användas i skolan?

Filmen om tonårshjärnan är en av fyra filmer för föräldrar med tonårsbarn. Filmerna görs för att ge föräldrar konkreta verktyg och ökad förståelse för tonårstiden.

Hur kan filmer om tonårstidens utmaningar användas i skolan?

I arbetet med att utveckla föräldraskapsstöd har PART (Preventivt Arbete Tillsammans) gjort den här filmen om tonårshjärnan. PART efterfrågar era synpunkter på hur filmer riktade till föräldrar även skulle kunna vara till nytta i skolan.

Vad tycker du om filmen? Hur ser du att den kan användas i skolan? Vilken typ av material skulle kunna komplettera filmen?
Se filmen och tryck sedan här för att ge oss dina synpunkter.

De tre filmerna som återstår kommer att behandla ämnena stress, föräldraskap och kommunikation. Vilket specifikt innehåll, kopplat till stress, föräldraskap och kommunikation, tycker du bör finnas med? Vilket budskap tycker du att filmerna behöver förmedla till föräldrar?
Tryck här för att ge oss dina synpunkter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *