Vad letar du efter?
Klockan är nio på morgonen och i köket på Ringstorpsparkens förskola är kockarna redan i full gång med att laga dagens lunch. Idag är det morotslasagne som står på menyn. En favorit bland barnen, säger Ana Marusic – en av de två kockarna som arbetar på förskolan. Hon går in i kylen och tar fram en låda med broccoli. Rester från gårdagens lunch, säger hon, samtidigt som hon hackar den och häller ner i grytan.
Ingela Karlsson har alltid haft ett intresse för natur och odling men intresset för måltidspedagogik väcktes först när hon började arbeta på Trollskogens förskola i Kvidinge. Nu har hon skrivit en utvecklingsartikel i ämnet inom FoU-programmet Undervisning i förskolan.
Hälsosamma mellanmål och mat- och bakskola är bara två av flera inslag som Emily bidrar med i Drottninghögsskolans verksamhet. I skolans hälsosatsning bidrar skolvärdinnan på sitt sätt.
Denna lite förvånande uppmaning fick vi flera gånger av Hanna Sepp under en inspirerande dag i november. Genom att hjälpa barnen att utforska matens värld kan vi ge dem en större smakpalett.