Vad letar du efter?
I det här blogginlägget kan du läsa om avdelningen Honungsbiets viktiga projekt: Barnen skapar framtidens Helsingborg! – staden som mår bra!
På Filbornaskolan möts vi av en entusiastisk Pär-Anders Enoksson, lärare på det anpassade gymnasieprogrammet Fastighet, anläggning och byggnation (FAB). I verkstaden är det en kreativ och målmedveten stämning och Pär-Anders visar upp sitt genuina intresse och engagemang för eleverna och hur han har skapat en miljö där alla har möjlighet att utvecklas. Här får eleverna inte bara verktyg för arbetslivet, utan även för att växa som individer.
Stressiga morgnar med bilköer utanför skolan, elever som springer över gatan utan att se sig för, och en oro över säkerheten, dålig luft och klimatpåverkan. Känns det bekant? Lösningen kan vara att få fler att gå och cykla till skolan med stöd av Miljöverkstadens projekt.
I en värld i ständig förändring behöver våra unga rustas med kunskap och verktyg för att skapa en hållbar framtid. Genom att samarbeta med arbetslivet kan skolan ge eleverna en mer verklighetsanknuten utbildning. Tillsammans kan vi rusta våra unga för att möta framtidens utmaningar och skapa en hållbar värld. Engagemangsakuten är ett verktyg som kan öppna dörrar för dina elever.
Att undervisa om cirkulär ekonomi kan vara en utmaning – det kräver förståelse för begrepp som globala resurser och medvetna konsumtionsval. Men med en engagerad lärare som Kenneth och ett klassrum fyllt av konkreta exempel har en grupp elever på Internationella skolan i Helsingborg verkligen fått lära sig om varför och hur vi behöver tänka om våra ekonomiska och miljömässiga vanor. Följ med in i klassrummet!
Det här med att göra tillsammans, tänk vilken energi det ger! Jag tror att vi alla kände så när vi glada, och lite trötta, avslutade dagen efter att vi jobbat tillsammans på görar-dagen i årets omgång av skolgårdsprojektet Skolans uterum.
Undrar du hur det kan vara att arbeta som lärare i USA? I den här intervjun har vi pratat med en lärare i miljövetenskap från North Carolina, USA.
Undrar du hur andra lärare arbetar med klimatfrågor i klassrummet? Koldioxidhalten påverkar klimatet, både i våra klassrum och på vår jord. Annika Schell är försteläraren på Gantofta skolan som tagit hjälp av tjänsten Antiloop för att engagera eleverna i klimatarbetet.
I slöjden på Ringstorpsskolan hjälper Gunilla Swenson eleverna att utveckla ett hållbart förhållningssätt. I återbruksprojektet ”en gammal vit T-shirt” får de just nu skapa och ställa ut sina verk tillsammans med 12 andra skolor i Helsingborg.
David Olsson låter sina elever diskutera klimatfrågan i en global kontext. På så sätt bliv det enklare för honom själv att närma sig frågan men också tydligare för eleverna. Vi ställde några frågor till David som berättar hur arbetet med eleverna går till.
Vi har tidigare hört hur Västra Ramlösa skola arbetat med visualiserad klimatdata. Nu rullas verktyget, som kallas Antiloop, ut till ännu fler skolor i Helsingborg och fler elever kan granska sin egen klimatdata direkt i klassrummet.
När Gantofta skola fick frågan om de ville testa att ha en bygglekscontainer på skolgården blev svaret JA. Trots det tog de emot containern med blandade känslor. En förhoppning och förväntan men också en lätt rädsla och osäkerhet.