Vad letar du efter?
Tiden går så fort att vi knappt hinner reflektera över det som sker. Ett fantastiskt arbete sker ute på förskolor och skolor - superhjältar som kavlar upp ärmarna, provar nytt, utmanas och med ett stort lösningsfokus!
Jag tänkte att jag skulle leda ett hälsoprojekt, men det visade sig att jag sysslar med beteendedesign. Visserligen sysslar jag rent formellt med ett hälsoprojekt också.
Pedagogen ställer en fråga till hela klassen, och låter eleverna som ivrigt räcker upp handen svara. Känns det igen? Inger Edforss-Fuchs är en av dem som gjort samma misstag. Men med hjälp av kooperativa strukturer utmanar hon sina elever och tillsammans tränar de på att alla ska bli hörda.
Tobak utgör ett av världens allra största hot mot den globala folkhälsan. Efter hemmet är skolan den miljö som allra mest påverkar barn och ungas värderingar i form av levnadsvanor och livsstil. Hur och vad ska vi göra för att våra barn och ungdomar ska förbli tobaksfria?
Skolan har i uppdrag att arbeta med alkohol, narkotika, dopning och tobak. Jag arbetar som ANDT-samordnare på Socialförvaltningen och ska arbeta förebyggande med dessa område. Nu behöver jag DIN hjälp för att utveckla mitt arbete.
Enligt läroplanen för år 7-9 ska eleven bland annat lära sig att argumentera. Så när det var dags för årets stora debatt i år 8 på Tågaborgsskolan i Helsingborg, så slog man till ordentligt, med livesändning och röstning i realtid.
LärarinnanGöranssons blogginlägg på Pedagogsajten handlar denna gång om Guldäpplet, bokmässan och olika tips att arbeta med på högstadiet i svenska och engelska . Jag skriver mest om vad jag arbetar med när det gäller årskurs nio på Gantofta skola eftersom jag inte skrivit så mycket om de klasserna tidigare.
”Bli ditt bästa jag” bidrar till att minska oroligheterna på Wieselgrensskolan. Verksamheten har också lett till ett ökat självförtroende hos eleverna.
Få ämnen engagerar så mycket som mat. I det här inlägget tipsar Emma Sjöberg om hur man kan hantera ämnen som mat och hållbar utveckling i klassrummet.
Förskolepedagogerna Marisa Edlund och Emma Lewis delar med sig av sina erfarenheter i en ny bok som kan bli studiematerial till förskollärarstudenter över hela landet.
Vi NT-utvecklare handleder pedagoger enskilt och/eller i samspel med sina elever. Vi är ofta med vid något av pedagogens pass i klassrummet för att kunna handleda dem vidare. Denna dag var klassrummet utbytt mot Malenskogen i Båstad nära stranden.
Hur dejtade man på 1800-talet? Vad ansågs vara vackert på 1700-talet? Och hur skyddade man sig egentligen när det var förbjudet med preventivmedel? Det är en bråkdel av de frågor som Åsa Hässlekvist, kulturhistoriker och museipedagog, ger svar på.