Vad letar du efter?
Att reagera på saker du ser och hör, på omvärlden och det som händer i den. Det vill vi alla men ibland är det svårt att veta hur. Inger Fuchs är en av de som ständigt driver framåt och involverar eleverna i det som händer på vår planet här och nu. Så här agerar hon efter att ha sett David Attenboroughs film Massutrotningen.
“Jag vill kunna se mina barn i ögonen och säga att jag gjorde det jag kunde”.
Vad är att veta, att vilja, att kunna?
Ni vet sjön som nästan försvunnit…? Den där Aralsjön, som varit världens fjärde största sjö.
Vi gör en resa in i hållbar utveckling med hjälp av en aktuell dokumentär, olika kartböcker, 100 frågor och våra egna kläder. Vi reser in i vår konsumtionsvärld, vi ännu inte riktigt förstår. Våra frågor bär oss vidare. Vi känner oss som detektiver. Vi löser problem och besvarar frågor på vägen.
Pedagogen ställer en fråga till hela klassen, och låter eleverna som ivrigt räcker upp handen svara. Känns det igen? Inger Edforss-Fuchs är en av dem som gjort samma misstag. Men med hjälp av kooperativa strukturer utmanar hon sina elever och tillsammans tränar de på att alla ska bli hörda.
Jordbävningar, tsunamis och vulkanutbrott drabbar årligen olika delar av världen. Det kan leda till både mindre och större naturkatastrofer som orsakar dödsfall och skador på bebyggelse och infrastruktur.
Man undrar ibland vad det är som gör det ..? Vad händer när nyfikenhet och kunskap skaver, envisas, skapar frågor och ger en stark vilja att växa mer? Veta mer? Förstå mer?
Vill du arbeta med minilektioner Grej of the day (GOTD) med dina elever? Här kommer tips på hur du snabbt och enkelt kan komma igång.
Alla dessa utmaningar. Så mycket vi inte vet. Så mycket vi vill veta och förstå. Vilka lärresor vi gör, för...
Något hände i stadsbilden runt den 16 juli. Människor med mobiler promenerar, sladdar till extra batteri ned i fickor syns,...
Hur fångar man lärandets lust och hur får man syn på det? Hur får vi lärandet och kunskapen att stanna...